Det er faktisk mulig å få innvilget et lån på timen

Dersom du har funnet deg en flott liten pram på FINN.no, eller endelig skal kjøpe deg ny sofa til TV-stuen, så haster det sannsynligvis med å skaffe seg penger. Da har man ikke tid til å vente dagevis på at banken skal vurdere søknaden, for å så vente enda lengre på at pengene skal komme inn på konto. Heldigvis finnes det flere enkle muligheter til å skaffe seg et lån på timen.

Hvordan fungerer det i praksis

Det gamle uttrykket at «hvis noe er for godt til å være sant, så er det som regel det» stemmer ikke nødvendigvis alltid. Selv om det kanskje høres litt slik ut, at man kan få et lån på timen, så er det faktisk helt sant. Dette er mulig takket være dagens teknologi, som jobber noen tusen ganger kjappere enn et vanlig menneske.

Med det mener vi datamaskinene som behandler lånesøknadene på en brøkdel av hva en menneskelig kundebehandler gjør. Nettopp derfor er det mulig å få lån på timen – for når du søker over nettet, så får du svar på søknaden umiddelbart. Er du riktig så heldig så har du pengene på kontoen din innen noen få timer!

Koster ikke noe ekstra for forbrukeren

Den store fordelen, og den gode nyheten, er at det ikke er noe dyrere å søke om lån på timen enn et hvilket som helst annet lån. Lån på timen er rett og slett en tjeneste banken tilbyr for å være konkurransedyktig. Banken sparer naturligvis selv penger på å ha automatisk søknadsbehandling fremfor menneskelige kundebehandlere på jobb.

Faktisk så er det ofte de raske lånene som er de billige, av den årsaken som nevnt ovenfor. Dette gjelder uansett om man trenger et lite eller stort lån – man kan låne fra 5000 til hele 600 000 kroner på timen. Store summer trenger nok noen dager før de kommer inn på konto, men man får uansett kjapt svar på søknaden.

Til slutt

Å skaffe seg et lån på timen er i dag enklere enn noen gang. Det koster ikke noe ekstra, og som regel er det disse lånene som sparer deg for mest penger. Takket være den effektive søknadsbehandlingen så vil banken ha færre utgifter på slike lån.
Allikevel er det viktig å tenke seg om to ganger når man tar opp forbrukslån. Å ta opp et impulsivt lån er sjeldent en god idé, ettersom man da ikke har planlagt nedbetalingen godt nok. Det kan straffe seg i fremtiden.